
10- Sarılabilir Klavye
Normal bir 102 tuşlu klavye ile aynı boyutta olsa da arada büyük bir fark var, bunu sarıp cebinize atabiliyorsunuz. Oldukça iyi.
9- Bilek Klavyesi
Eğer zorlu iklimlerle ciddi işler yapıyorsanız belki işinize yarayabilir ama günlük hayatta kullanırsanız çevrenizdeki insanlar hakkınızda garip düşüncelere kapılabilir.
8- Maltron 3D Ergonomik Klavye
Ürünler garipleşmeye başladı bile. Buna alışmak 10 dakikada başarabileceğiniz bir şey olmasa da ellerinizle sağlık problemleriniz varsa iyi bir seçim olabilir, sonuçta çok ergonomik bir klavye. Fakat gerçekten acayip görünüyor.
7- SafeType Klavye
Buna sadece bir bakın. Nasıl kullanacağınızı çözebildiniz mi? Fikir şu, SafeType klavyeyi kullanırken kollarınız ve elleriniz daha rahat bir pozisyonda oluyor. Bu liste için araştırma yaparken bu klavye ile ilgili şu eleştiriye rastladık:
“Eğer zora gelemiyorsanız ( ki yeni bir şekilde yazmayı öğrenmek gerçekten sıkıntılı olabiliyor ) yapacağınız en iyi şey düz kalmak ve daha normal bir klavye ile yola devam etmek.”
6- Lazer Klavye
Çok değişik fikirler var, değil mi? Bu garipten çok hoş aslında. Bu lazer cihazı masa ya da diğer uygun yüzey üzerine bir klavye projeksiyonu koyuyor ve parmak hareketlerinizi algılayıp PDA’nıza ya da onu bağladığınız her şeye sonuçları gönderiyor. Harika.
5- Frogpad
Frogpad küçük, minik bir klavye. Aslında ona tuş takımı demek daha doğru olur. Üreticiye göre 6-10 saat arası bir çalışmanın ardından saatte 40 kelime yazmaya başlayabilirsiniz. Neden ona Frogpad dedikleri hakkında bir fikriniz var mı?
4- Twiddler 2
Twiddler 2 hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Kullanımı çok acı verici görünüyor gibi. Sitelerindeki kullanıcı değerlendirmelerine göre dakikada 30 kelime yazmayı öğrenmek bir “haftasonu” kadar sürebiliyor, yani Frogpad o konuda daha başarılı. Açıkçası Twiddler bize gençken aldığımız gitar kurslarını hatırlattı.
3- Orbitouch
Bu gizli uzay araştırmalarından kalmış bir şey olabilir, hatta bir bilim-kurgu filminin setinden bile çalıntı olabilir. Nasıl çalıştığı hakkında üreticiden bilgi alalım: ” orbiTouch iki küreyi sekiz pozisyondan birine kaydırdığınızda bir tuşa bastığınız bilgisi oluşturuyor. Değişik karakterleri küreleri bu pozisyonlar arasında gezdirip harfler ve sayılar oluşturarak yazıyorsunuz. Ayrıca, orbiTouch’un integre bir faresi var, yani küreler size tam bir klavye ve fare sağlıyor.”
Elbette bu klavyenin hedef kitlesi ellerinde ve parmaklarında çok az hareket kabiliyeti bulunan kişiler ve bu yüzden çok başarılı. Ama yine de, bu garip bir klavye.
2- Datahand
Bu ürün ise geleneksel bir klavyede yazarken ellerinde acı hisseden insanlar için tasarlanmış, bu da iyi bir şey. Fakat garip göründüğü inkar edilemez. Bunu her gördüğümüzde Arnold Schwarzenegger filmi “Predator”u hatırlıyoruz. Tabi film ve klavye harika.
1- Tidy Typist
Çok hoş değil mi? Klavye iyi görünen, yıkanabilir bir masa örtüsünün içine gizli. Elektronik kısımlar bir tost gibi su geçirmez katmanların arasında kumaşın içine örülmüş. Yumuşak dokulu yüzeyi ona dokunmayı bir zevk haline getiriyor. Süper, hehe.