Buradasınız :Haberler

Yucin

Dünyanın en garip en acayip 10 klavye’si

10 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

10- Sarılabilir Klavye

Normal bir 102 tuşlu klavye ile aynı boyutta olsa da arada büyük bir fark var, bunu sarıp cebinize atabiliyorsunuz. Oldukça iyi.

9 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

9- Bilek Klavyesi

Eğer zorlu iklimlerle ciddi işler yapıyorsanız belki işinize yarayabilir ama günlük hayatta kullanırsanız çevrenizdeki insanlar hakkınızda garip düşüncelere kapılabilir.

8 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

8- Maltron 3D Ergonomik Klavye

Ürünler garipleşmeye başladı bile. Buna alışmak 10 dakikada başarabileceğiniz bir şey olmasa da ellerinizle sağlık problemleriniz varsa iyi bir seçim olabilir, sonuçta çok ergonomik bir klavye. Fakat gerçekten acayip görünüyor.

7 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

7- SafeType Klavye

Buna sadece bir bakın. Nasıl kullanacağınızı çözebildiniz mi? Fikir şu, SafeType klavyeyi kullanırken kollarınız ve elleriniz daha rahat bir pozisyonda oluyor. Bu liste için araştırma yaparken bu klavye ile ilgili şu eleştiriye rastladık:

“Eğer zora gelemiyorsanız ( ki yeni bir şekilde yazmayı öğrenmek gerçekten sıkıntılı olabiliyor ) yapacağınız en iyi şey düz kalmak ve daha normal bir klavye ile yola devam etmek.”

6 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

6- Lazer Klavye

Çok değişik fikirler var, değil mi? Bu garipten çok hoş aslında. Bu lazer cihazı masa ya da diğer uygun yüzey üzerine bir klavye projeksiyonu koyuyor ve parmak hareketlerinizi algılayıp PDA’nıza ya da onu bağladığınız her şeye sonuçları gönderiyor. Harika.

5 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

5- Frogpad

Frogpad küçük, minik bir klavye. Aslında ona tuş takımı demek daha doğru olur. Üreticiye göre 6-10 saat arası bir çalışmanın ardından saatte 40 kelime yazmaya başlayabilirsiniz. Neden ona Frogpad dedikleri hakkında bir fikriniz var mı?

4 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

4- Twiddler 2

Twiddler 2 hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Kullanımı çok acı verici görünüyor gibi. Sitelerindeki kullanıcı değerlendirmelerine göre dakikada 30 kelime yazmayı öğrenmek bir “haftasonu” kadar sürebiliyor, yani Frogpad o konuda daha başarılı. Açıkçası Twiddler bize gençken aldığımız gitar kurslarını hatırlattı.

3 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

3- Orbitouch

Bu gizli uzay araştırmalarından kalmış bir şey olabilir, hatta bir bilim-kurgu filminin setinden bile çalıntı olabilir. Nasıl çalıştığı hakkında üreticiden bilgi alalım: ” orbiTouch iki küreyi sekiz pozisyondan birine kaydırdığınızda bir tuşa bastığınız bilgisi oluşturuyor. Değişik karakterleri küreleri bu pozisyonlar arasında gezdirip harfler ve sayılar oluşturarak yazıyorsunuz. Ayrıca, orbiTouch’un integre bir faresi var, yani küreler size tam bir klavye ve fare sağlıyor.”

Elbette bu klavyenin hedef kitlesi ellerinde ve parmaklarında çok az hareket kabiliyeti bulunan kişiler ve bu yüzden çok başarılı. Ama yine de, bu garip bir klavye.

2 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

2- Datahand

Bu ürün ise geleneksel bir klavyede yazarken ellerinde acı hisseden insanlar için tasarlanmış, bu da iyi bir şey. Fakat garip göründüğü inkar edilemez. Bunu her gördüğümüzde Arnold Schwarzenegger filmi “Predator”u hatırlıyoruz. Tabi film ve klavye harika.

1 Dünyanın en garip en acayip 10 klavyesi

1- Tidy Typist

Çok hoş değil mi? Klavye iyi görünen, yıkanabilir bir masa örtüsünün içine gizli. Elektronik kısımlar bir tost gibi su geçirmez katmanların arasında kumaşın içine örülmüş. Yumuşak dokulu yüzeyi ona dokunmayı bir zevk haline getiriyor. Süper, hehe.